SERENITY BROKEN/ THE MIGHTY N @6 D.O.G.S., 26/11/2015

0
86

Πρώτη μέρα για το “It’s electric” festival στο 6 D.O.G.S. και οι μπάντες που εμφανίστηκαν δεν είχαν ουσιαστικά τίποτα κοινό μεταξύ τους, πέρα από το πάθος και την ενέργεια για τη μουσική που παρουσιάζουν.

Οι THE MIGHTY N είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της frontwoman του group, Νατάσας Τσίρου. Με το NIRVANA μπλουζάκι δήλωνε την προτίμηση της στα early/min 90s, κάτι που έβγαζε και η μπάντα της. Με τρομερή ένταση και ενέργεια οι δύο κιθαρίστες, Κωνσταντίνος Καψιμάλης και Αλέξης Ζορμπάς, οδηγούσαν τις συνθέσεις τους στο hard n’ heavy 45λεπτο σετ τους. Το rhythm section με τον Κώστα Βήχο στο μπάσο και τον Νίκο Παγόνη στα τύμπανα, ήταν στιβαρό και έδενε άψογα με τα υπόλοιπα όργανα. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και δύο καινούρια κομμάτια, το “Land of nowhere” και “Ground zero”, που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το ντεμπούτο τους “Songs for the X generation” – ο τίτλος αρκεί για να καταλάβετε το περιεχόμενο του! Ο ήχος ήταν αρκετά δυνατός και όταν η Νατάσα φώναζε στο μικρόφωνο, έβγαινε αρκετή παραμόρφωση. Σε γενικές γραμμές, όμως, ήταν αρκετά καλός, όχι όσο ηταν για τους headliners της βραδιάς.

Οι SERENITY BROKEN είναι μία από τις καλύτερες μπάντες που έχουμε στη χώρα μας. Ήταν η πρώτη βραδιά που αξιώθηκα να πάω σε live τους και αποζημιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο. Με σύμμαχο τον καλό ήχο, παρουσίασαν κομμάτια από το, προ τριετίας, ντεμπούτο τους, “Commercial Suicide”, και δύο καινούρια τραγούδια, “Boom!!!” και “Blob”. Αυτή την περίοδο είναι στο studio και ετοιμάζουν το νέο τους δίσκο, που μάλλον θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Το κύριο χαρακτηριστικό της μπάντας αυτής είναι το groove. Και live εκτελούν τα κομμάτια τους με φοβερή ενέργεια, που δεν μπορεί να «παγιδευτεί» στις στουντιακές εκτελέσεις. Οι κιθαρίστες τους, Andy και Marios, έχουν τρομερό δέσιμο και καταφέρνουν να εναλλάσσουν τα groovy κοψίματα με τα φοβερά riffs των κομματιών. Στα solos ο Marios είναι πραγματικά φοβερός και τρομερός. Στα τύμπανα ο Victor μαζί με τον Lucas είναι η ραχοκοκαλιά του ήχου τους και δίνουν τον απαραίτητο όγκο, που έχει ανάγκη η μπάντα για να φανεί δεμένη στο κοινό.

Για τον frontman τους, Αris, τι να πρωτοπεί κανείς; Αεικίνητος και με τρομερό ηχόχρωμα καταφέρνει να συνδυάζει τα ακραία και τα καθαρά φωνητικά με μοναδικό τρόπο! Είναι ο frontman που θα ήθελαν να έχουν στις τάξεις τους μεγάλες «μοντέρνες» μπάντες. Και ο τρόπος που τραγουδάει δείχνει να οπτικοποιεί στη σκηνή τα συναισθήματα που πηγάζουν από τους στίχους.

Μετά από 50 λεπτά, οι περίπου 100 παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τους SERENITY BROKEN και άλλη μια συναυλιακή βραδιά τελείωσε. Έφυγα από το 6 D.O.G.S. γεμάτος χαρά για όσα βίωσα και ελπίζω να τους ξαναδώ σύντομα.

THE MIGHTY N Setlist: “Who why”, “Now what”, “Devil’s”, “Loose end”, “Little miss”, “Land of nowhere”, “Ground zero”, “Glorified”, “School”

SERENITY BROKEN Setlist: “Savior”, “Slip up”, “Boom!!!”, “Def”, “Our hate”, “Shadows”, “Alone?”, “Right in me”, “Blob”, “Sweet mistake”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here