ANGELS PR MUSIC PROMOTION interview

25 Ιουλίου, 2020 - 08:00

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν και πολλές εταιρίες που να αναλαμβάνουν το promotion καλλιτεχνών, ιδιαίτερα στον χώρο της σκληρής μουσικής. Η Angels PR Music Promotion, είναι στο χώρο 15 χρόνια κι επικοινωνήσαμε με τη Μάριαν Νικολάου, υπεύθυνη της εταιρίας, που μας μίλησε για όλες τις δραστηριότητές της.

 

Πόσον καιρό βρίσκεστε στον χώρο; Όταν ξεκινήσατε είχατε δραστηριότητα στους ίδιους τομείς με τώρα;
Ευχαριστούμε καταρχάς για την φιλοξενία. Η ΑngelsPR Music Promotion ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Σε μια εποχή που η κατάσταση ήταν σαφώς πολύ καλύτερη απ’ ότι σήμερα, πράγμα που μας έδινε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα για τα συγκροτήματα / καλλιτέχνες που συνεργαζόμασταν. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό προσανατολισμό ως προς την επιλογή των συγκροτημάτων / καλλιτεχνών που συνεργαζόμαστε, καθώς το πρωταρχικό ζητούμενο για εμάς είναι η σωστή επικοινωνία με το συγκρότημα / καλλιτέχνη, πράγμα πολύ σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας. Ποτέ δεν περιορίζουμε την συνεργασία μας μόνο στα στενά τυπικά πλαίσια, αλλά επιχειρούμε και μια πιο ουσιαστική προσέγγιση, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε την μουσική δημιουργία ενός καλλιτέχνη, πράγμα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν και οφείλουμε να το διαχειριστούμε με τον απόλυτο σεβασμό. 
Το αντικείμενο της εργασίας μας απ’ την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα είναι σωστή και αποδοτική προώθηση, η οποία βασίζεται βέβαια πάνω σε κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες, όμως κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, καθώς κάθε καλλιτέχνης είναι μια ξεχωριστή οντότητα με τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες. Κι εμείς απ την μεριά μας εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στις όποιες εξελίξεις αλλάζουν τον τρόπο και την φυσιογνωμία της δουλειάς μας. Και το ίδιο προσπαθούμε να περάσουμε και στους συνεργάτες μας. Συνεχής νέα γνώση και εξέλιξη.

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο κομβική σας συνεργασία μέχρι σήμερα και ποια η μεγαλύτερή σας επιτυχία;
Νιώθουμε ήδη αρκετά χορτασμένοι έχοντας εκπροσωπήσει πλήθος καλλιτεχνών από διάφορους μουσικούς χώρους Σημαντικά ονόματα που σίγουρα θα αδικούσαμε κάποιους αν δεν τους αναφέραμε. Όσον αφορά τις επιτυχίες, είναι τόσες πολλές.  Όταν συγκροτήματα σου παίζουν με EVANESCENCE, BULLET FOR MY VALENTINE, DIMMU BORGIR, EPICA, QUEENSRYCHE,  GUS G, GEOFF TATE, PAVLOV’S DOG και άλλους πολλούς και σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη, όπως ενδεικτικά (METALHEAD MEETING (Ρουμανία), FEMALE METAL EVENT (Ολλανδία) και στην Ελλαδα όπως ROCKWAVΕ (Αθήνα), ΟVER THE WALL (Κρήτη), RIVER PARTY (Νεστόριο), τότε σίγουρα δεν θες να ξεχωρίσεις μια στιγμή.


Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι να έχει ένα συγκρότημα κάποιον σύμβουλο, κάποιον να τον βοηθάει στα εκτός μουσικής θέματα; Πιστεύεις ότι έχουμε βελτιωθεί στην Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό αν σκεφτούμε καταρχάς το εξής αυτονόητο: Δεν είναι δουλειά του μουσικού να επικοινωνεί το υλικό του. Με όποιον μουσικό και αν μιλήσεις, όσο απολαμβάνει να δημιουργεί μουσική, να κάνει πρόβα ή να παίζει live, τόσο ψυχοφθόρο και εξαντλητικό είναι να προσπαθεί μόνος να φέρει σε επαφή το κοινό με αυτό που κάνει. Ακόμα όμως και αν έχει τον χρόνο και την διάθεση να το επιχειρήσει, δεν διαθέτει στις περισσότερες περιπτώσεις την εμπειρία για να χειριστεί θέματα, να επικοινωνήσει την δουλειά του εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να “σπαταλιέται” σε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την ίδια την δημιουργία, να χαλάει η διάθεσή του, ενίοτε να απογοητεύεται, να προκαλούνται εντάσεις με τους συμπαίχτες του και άλλα πολλά. Ένας έμπειρος promoter λοιπόν του λύνει ένα σωρό προβλήματα που από την φύση του ο μουσικός δεν θέλει να ασχοληθεί κι επιπλέον φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα παρέχοντας διαρκή στήριξη. Δεν είναι μόνος του στον αγώνα του ο καλλιτέχνης. Υπάρχει κάποιος δίπλα του που θα τον βοηθήσει ουσιαστικά να πετύχει τους στόχους του.
Στο αν έχουμε βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα, θα έλεγα ναι, κρίνοντας από τις δικές μας συνεργασίες, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά στο να κατανοήσει ο Έλληνας μουσικός την αναγκαιότητα αυτής της επένδυσης για το υλικό του.

Αν έρθει ένα συγκρότημα σε σας, τι μπορείτε να του προσφέρετε;
Καταρχάς μπορούμε να προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη στην προώθηση του υλικού του σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό μέσω των επαφών που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μέσω μιας τεράστιας data base που διαθέτουμε με media από όλο τον πλανήτη. Αυτό μεταφράζεται πολύ γενικά αλλά στοχευμένα και αναλόγως το είδος μουσικής, σε ραδιοφωνικά airplays, συνεντεύξεις, δισκοκριτικές και κάθε είδους παρουσιάσεις. Παράλληλα ενισχύουμε και βοηθάμε στα social media του καλλιτέχνη, όπως και στη προώθηση του video clip ή του lyric video του κλπ. Γι’ αυτά έχουμε κιόλας στην ομάδα μας συνεργάτες εξειδικευμένους στην εικόνα, όπου δημιουργούν εξαιρετικά video clip ή lyric video στις πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και για το στήσιμο διαφημίσεων, live poster κλπ. Αυτά μάλιστα τα τελευταία συμπεριλαμβάνονται στο βασικό πακέτο υπηρεσιών μας.
Βασικότατη υπηρεσία μας είναι φυσικά και το booking/προγραμματισμός ζωντανών εμφανίσεων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις για τους μουσικούς μας. Γι’ αυτό τρανή απόδειξη αποτελούν οι πολύ σημαντικές live εμφανίσεις που έχουμε καταφέρει για καλλιτέχνες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ γνωρίζουμε και έχουμε επαφές με όλα τα stages και τους διοργανωτές. Επίσης βοηθάμε αν το επιθυμεί ο καλλιτέχνης στην καλύτερη δυνατή και συμφέρουσα επιλογή label για να κυκλοφορήσει την δουλειά του.
Πολύ γενικά αυτές είναι οι υπηρεσίες μας. Από εκεί και πέρα και όπως προαναφέραμε κάθε καλλιτέχνης και κάθε συγκρότημα αποτελούν μια ξεχωριστή οντότητα και οι υπηρεσίες μας προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Το πιο βασικό όμως απ’ όλα είναι ότι με εμάς δίπλα τους έχουν ένα σταθερό συνεργάτη που αφουγκράζεται αυτές τις ανάγκες, νοιάζεται πραγματικά να προωθήσει σωστά του υλικό και χαίρεται το ίδιο με αυτούς τις επιτυχίες που έρχονται.


Πολλά γκρουπ θέλουν να παίξουν support σε μεγάλα σχήματα ή να μπουν σε περιοδείες, σε σημείο που πολλές φορές «ξεχνούν» να γράψουν καινούργια μουσική. Εσείς πως λειτουργείτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Το να θέλουν να πετύχουν κάτι τέτοιο είναι θεμιτό και βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση αν αυτός είναι ο στόχος τους και η επιθυμία τους. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις σε τέτοια μεγάλα events αν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι φρέσκο και επαγγελματικό στο υποψήφιο κοινό σου. Δεν μπορείς να έχεις “απαίτηση” να σαπορτάρεις ένα μεγάλο όνομα αν η τελευταία σου δουλειά ήταν ένα… demo πριν 3 χρόνια. 
Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούμε αλλά και αυτοί θα πρέπει να είναι συνεχώς δημιουργικοί και “ετοιμοπόλεμοι”. Είναι μια αμφίδρομη σχέση η σχέση promoter και μουσικού και ο επαγγελματισμός είναι απαραίτητος και από τις 2 μεριές για να έρθουν τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε.

Έχουν τα συγκροτήματα που έρχονται για τις υπηρεσίες σας, επίγνωση του χώρου; Που μπορούν να φτάσουν σε σχέση με τις δυνατότητές τους, για παράδειγμα; Σε σχέση με  παλαιότερα, πως βλέπεις το επίπεδο των Ελλήνων μουσικών και στη σχέση τους με την μουσική βιομηχανία, αλλά και παιχτικά;
Κατά κανόνα έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει και τι μπορούν να πετύχουν. Αν βέβαια δεν ξέρουν το πως, γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να τους δώσουμε τα κατάλληλα φώτα. Αρκεί να έχουν ανοιχτά αυτιά και μηδενική έπαρση. Υπάρχουν βέβαια πάντα και εξαιρέσεις που δεν πολυπατάνε στη γη ή πιστεύουν ότι όλα γίνονται στον “αυτόματο πιλότο” ή υπερεκτιμούν την αξία τους. Μου έχει τύχει υποψήφιο συγκρότημα να με ρωτήσει “τι μπορείτε να μου εξασφαλίσετε για την επιτυχία”; Η απάντηση είναι ότι το μόνο που μπορούμε να σου εξασφαλίσουμε, είναι πολύ μα πολύ δουλειά και επιμονή για να πετύχεις τους στόχους σου. Αλλά την ίδια διάθεση για δουλειά πρέπει να την έχεις και εσύ και να μην περιμένεις το θαύμα να γίνει μόνο του ή επειδή ανέθεσες σε κάποιον να προωθήσει την δημιουργία σου. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνα. Αλλά αν ξέρεις πως να παίξεις αυτόν τον αγώνα, αν είσαι υπομονετικός και επίμονος, τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν. 
Όσο για το επίπεδο των ελλήνων μουσικών στον τεχνικό τομέα κυρίως, εννοείται πως είναι σαφώς υψηλότερο από παλαιότερα. Τα σημερινά παιδιά είναι πολύ διαβασμένα και καταρτισμένα, έχουν καλύτερες γνώσεις και για το πως λειτουργεί σήμερα η μουσική βιομηχανία και γενικότερα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο επίπεδο. Αυτό που μερικές φορές λείπει είναι η υπομονή και μπορούν να απογοητευτούν εύκολα αν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα όμως οι έλληνες μουσικοί συνεχώς βελτιώνονται και δεν έχουν να ζηλέψουν πια τίποτα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό!

Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της Angels PR, είναι σίγουρα το Ladies Of Metal Festival. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτό. Πως σχεδιάζετε να το επεκτείνετε, αν υπάρχουν τέτοια σχέδια;
Πιστεύουμε ότι έλειπε από τη χώρα μας ένα festival βασισμένο στις προδιαγραφές του εξωτερικού, όπου θα δίνει τον πρώτο λόγο στις γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το μικρόφωνο metal συγκροτημάτων. Αυτό το κενό προσπαθήσαμε να καλύψουμε και το κάναμε με επιτυχία. Μετά από τις 2 πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις μας στην Αθήνα, στο φετινό, τρίτο κατά σειρά,  Ladies Of Metal κάναμε το μεγάλο άλμα,  διοργανώνοντάς το για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Υπάρχουν ακόμα πιο μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον και του χρόνου να περιμένετε νέες εκπλήξεις από εμάς. Και όχι μόνο όσον αφορά τη διοργάνωση του Ladies Of Metal, αλλά και αρκετά ακόμα πράγματα!


Ποια συγκροτήματα έχει να μας προτείνει η Angels PR για το επόμενο διάστημα; 

Δε θα θέλαμε να αναφερθούμε και πάλι σε συγκεκριμένα ονόματα, μιας και το ρόστερ μας είναι τόσο πλούσιο και πολυσχιδές που είναι για όλα τα γούστα του metal, αλλά και ευρύτερα του rock και του ανεξάρτητου ήχου. Απλά να αναφέρουμε ότι μας προτιμούν και ανήκουν στο δυναμικό μας, ήδη μπάντες από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία πέρα από πολλές ελληνικές φυσικά. Αυτό τα λέει όλα για την σημαντική και διαρκώς εξελισσόμενη πορεία της Angels PR Music Promotion!

Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον, μετά από όλα αυτά που συνέβησαν με την πανδημία;
Όπως η μουσική δεν σταματάει ποτέ και υπό οποιαδήποτε συνθήκη, έτσι και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ακόμα πιο έντονα τώρα μετά από αυτή τη λαίλαπα. Θα προσαρμοστούμε και εμείς στις συνθήκες όπως οφείλουν οι πάντες, αλλά οι στόχοι μας δεν αλλάζουν! Θα επιδιώξουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες μας, θα προωθήσουμε το υλικό τους και τις εκδηλώσεις τους κάτω από όποιες συνθήκες πραγματοποιηθούν, θα διοργανώσουμε τις δικές μας και θα συνεχίσουμε την πορεία μας ακάθεκτα και με δύναμη. Κάποια στιγμή, ελπίζουμε το συντομότερο, αυτό το κακό θα φύγει από τον κόσμο και θα επανέλθει η κατάσταση στη μουσική όπως την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε! Τίποτα δεν κρατάει για πάντα! Ως τότε εμείς θα είμαστε εδώ γιατί πάνω απ’ όλα αγαπάμε την μουσική και αυτούς που την δημιουργούν. Τώρα μάλιστα η μουσική είναι πιο σημαντική για όλους τους ανθρώπους παρά ποτέ. Προχωράμε!

Μπορείτε να συμπληρώσετε ότι θέλετε. Ευχαριστώ πολύ!
Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα της Angels PR θα γίνεται ολοένα και δυνατότερη και αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στην εμπιστοσύνη που δείχνουν απέναντι μας οι καλλιτέχνες που συνεργαζόμαστε! Οπότε να αναμένετε όλο και μεγαλύτερα πράγματα στον τομέα της προώθησης των δισκογραφικών δουλειών που μας εμπιστεύονται με μεράκι οι καλλιτέχνες μας, όπως και στον τομέα των διοργανώσεων με μεγάλες εκπλήξεις! 
Τέλος με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης, να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά το Rock Hard για την φιλοξενία, αλλά και όλους τους συνεργάτες μας, όλα αυτά τα σπουδαία και κορυφαία media σε Ελλάδα και εξωτερικό για την όμορφη σχέση που έχουμε αποκτήσει μέσα από την άψογη συνεργασία μας!
Συνεχίστε να αγαπάτε και να στηρίζετε την μουσική! Τα λέμε εκεί έξω!

Σάκης Φράγκος

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με τον Matt Barlow (ASHES OF ARES, SCHAFFER / BARLOW PROJECT, ex-ICED EARTH)

6 Οκτωβρίου, 2020 - 01:15 Σάκης Φράγκος

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένο τον Matt Barlow τραγουδιστή των ASHES OF ARES, SCHAFFER / BARLOW PROJECT,...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με τον Joey Vera (ARMORED SAINT)

4 Οκτωβρίου, 2020 - 01:15 Σάκης Φράγκος

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένο τον μπασίστα των ARMORED SAINT, Joey Vera, όπου μίλησαν για το επερχόμενο...

[περισσότερα]

PIRANHA interview (Giannis, Kostas)

30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 02:00 Σάκης Φράγκος

“From the shadows we are reborn” Οι συμπατριώτες μας, death/thrashers, PIRANHA, επανασυνδέθηκαν μετά από πολλά χρόνια απουσίας με νέα δισκογραφική εταιρία και με full length δίσκο, το “Arise from...

[περισσότερα]

ROLLIN’ DICE interview (Antonis, Giannis)

28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 03:45 Σάκης Φράγκος

“Too strong to die” Οι συμπατριώτες μας ROLLIN’ DICE, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Reroll”. Ένα άλμπουμ, μπολιασμένο με μπόλικες επιρροές από τη δεκαετία του ’70, καλοπαιγμένο,...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με τον Arjen Lucassen (AYREON)

27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 23:15 Σάκης Φράγκος

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένο τον ηγέτη των AYREON, Arjen Lucassen, όπου μίλησαν για το ολοκαίνουργιο...

[περισσότερα]