A Day To Remember... 20/6 [Greg Mackintosh, Michael Anthony]

20 Ιουνίου, 2017 - 09:00

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ: Gregor Mackintosh
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 20 Ιουνίου 1970 [47]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Halifax, Αγγλία
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Παντρεμένος
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: PARADISE LOST, VALLENFYRE
HIGHLIGHTS: Είναι ο άνθρωπος κλειδί πίσω από τα πιο ιστορικά riff της ιστορίας των PARADISE LOST.
ΕΧΕΙ ΠΕΙ:
- «Σαν χαρακτήρας είμαι άνθρωπος που δεν σκέφτεται τι θα του ξημερώσει. Στην αρχή ήμασταν απλά κάποιοι φίλοι που γούσταραν την ίδια μουσική και το βλέπαμε κυρίως ως χόμπι. Δεν το είχαμε πάρει σοβαρά. Είχαμε ηχογραφήσει κάποια demo, κάναμε tape-trading, μέχρι που ήρθε η Peaceville και μας πρότεινε να κάνουμε δίσκο. Ό,τι συνέβη από κει κι ύστερα οφείλεται καθαρά σε θέμα τύχης

- Σχετικά με την απόφασή του να ιδρύσει τους VALLENFYRE: «O θάνατος του πατέρα μου με οδηγούσε σε αυτοκαταστροφικές τάσεις, γι’ αυτό αποφάσισα να τις μετατρέψω σε δημιουργικότητα. Να αποτίσω φόρο τιμής στον άνθρωπο που μας πήγε με το αμάξι στο πρώτο μας gig, γιατί κανείς μας δεν οδηγούσε. Τον μόνο πατέρα που ήξερα ότι άκουγε το “Peel sessions” των BOLT THROWER στο ράδιο. Τον άνθρωπο που μου αγόρασε το πρώτο μου βιβλίο με παρτιτούρες. Αποφάσισα ότι θα πήγαινα πίσω στις ρίζες μου!»

- «Είμαι ο λιγότερος κοινωνικός και αυτός που απέχει περισσότερο από φορείς κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τους υπόλοιπους στο συγκρότημα.»

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δεδομένης και της αγάπης των Ελλήνων για τους PARADISE LOST, το συγκρότημα μας τιμήσει ουκ ολίγες φορές με την παρουσία του, συνολικά 14 φορές από το 1992 μέχρι σήμερα. Ο κιθαρίστας δεν έλειπε ποτέ από τη σύνθεσή τους. Μάλιστα στο παρελθόν έχει μιλήσει με εγκωμιαστικά λόγια για το ελληνικό κοινό λέγοντας πως: «Κάθε φορά που ερχόμαστε στη χώρα σας είναι όλο και καλύτερα. Έχουμε κάνει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και έχουμε πολλούς φίλους εκεί πλέον, που επικοινωνούμε με mail». Επίσης σε ερώτηση τι θυμάται πιο έντονα από τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα έχει πει: «Μου λείπει το Ρόδον club, γιατί έζησα εκεί από τις πιο ωραίες μου συναυλίες. Ήταν ένα από τα πιο ωραία μέρη για μένα να παίξω. Μου άρεσε το παλιό αμφιθεατρικό στυλ του, που δεν έχει το Gagarin.»

Μπορεί ο θαυμασμός του για τον Jimmy Hendrix να ήταν ένας σημαντικός λόγος για να ξεκινήσει να παίζει κιθάρα, ο άνθρωπος όμως που τον μύησε σε πιο extreme ήχους και έβαλε τις βάσεις για τις επιρροές του, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του, το 1981, όταν διένυε το ενδέκατο έτος της ηλικίας του. Έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για διάφορα είδη του metal, για μπάντες του ακραίου χώρου αλλά και σχήματα που αναμίγνυαν διάφορα στυλ, όπως οι HELLHAMMER, ANTISECT και οι AMEBIX. Πήρε λοιπόν την απόφαση το 1988, να φτιάξει ένα δικό του γκρουπ με τους φίλους του με σκοπό να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν ήχο, απόσταγμα των επιρροών τους, που κατά τον ίδιο ήταν ως επί το πλείστον, οι CANDLEMASS, TROUBLE και ST. VITUS. Μαζί με τον Nick Holmes, μοιράζονταν απ’ την αρχή εξ’ ολοκλήρου τα συνθετικά καθήκοντα στην μπάντα, με την οποία έχει 14 στούντιο κυκλοφορίες, χωρίς να έχει λείψει ποτέ από τη σύνθεσή της. Ο θάνατος του πολύ-αγαπημένου του πατέρα σε συνδυασμό με την απογοήτευσή του για τη μοντέρνα death metal σκηνή, έγιναν η αιτία να σχηματίσει ακόμη μια μπάντα, τους VALLENFYRE, το στυλ των οποίων πατάει στο death της παλιάς σχολής με doom προσθήκες, βρίσκοντας μέσα απ’ αυτούς μια διέξοδο και έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την απώλεια. Έχει στο ενεργητικό του τρεις στούντιο δουλειές με την μπάντα, η τελευταία εκ των οποίων, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. 
 

Did you know that:

- Τα πρώτα αγαπημένα του ακούσματα ως έφηβος, ήταν διάφορες hardcore punk μπάντες όπως οι DISCHARGE, CONFLICT, ENGLISH DOGS κ.α. Οι τελευταίοι μάλιστα, ήταν το πρώτο γκρουπ που είδε ποτέ ζωντανά.

- Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει ν’ ασχολείται με το μοντάζ ταινιών, την φωτογραφία και το διάβασμα.

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ: Michael Anthony Sobolewski
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 20 Ιουνίου 1954 [63]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Chicago, Η.Π.Α.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: VAN HALEN, CHICKENFOOT
HIGHLIGHTS: Το γεγονός ότι αποτέλεσε για πάνω από τρεις δεκαετίες αναπόσπαστο μέλος στο rhythm section ενός από τα θρυλικότερα hard rock συγκροτημάτων, μιλά από μόνο του…
ΕΧΕΙ ΠΕΙ: "Την πρώτη χρονιά που ξεκίνησα να παίζω μπάσο, το έκανα πιο πολύ για την πλάκα μου, αφού δεν ήξερα καν πώς κουρδίζεται ένα μπάσο."

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έχει επισκεφτεί την Ελλάδα, μαζί με τους υπόλοιπους VAN HALEN για την προώθηση ενός δίσκου τους.  

Το πατρικό πρότυπο λειτούργησε στην περίπτωση του Michael Anthony, που άρχισε στα έξι του να μαθαίνει τρομπέτα, ορμώμενος απ’ τον πατέρα του που ήταν τρομπετίστας για διάφορα τοπικά σχήματα του Σικάγο. Συνέχισε με την τρομπέτα μέχρι το γυμνάσιο, όταν ένας φίλος, του έδωσε μια κιθάρα, απ’ την οποία έβγαλε την πρώτη χορδή και άρχισε να παίζει μπάσο. Η καριέρα του ξεκίνησε από μια μπάντα ονόματι POVERTY’S CHILDREN. Συνέχισε με κάποια γκρουπ της περιοχής μεταξύ των οποίων οι SNAKE, στους οποίους έκανε και lead φωνητικά. Το 1973, η γνωριμία του με τους αδερφούς Van Halen, που τότε εμφανίζονταν ως MAMMOTH, απεδείχθη ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού όταν εκείνοι χρειάστηκαν κάποια στιγμή μπασίστα, απευθύνθηκαν στον Antony. Μπορεί να έμεινε επίσημα κοντά τους μέχρι το 2006, δεν ήταν όμως όλα τα χρόνια του εκεί τόσο ρόδινα. Από το 1996, είχαν αρχίσει ν’ ακούγονται κάποιες φήμες ότι είχε απολυθεί απ’ το συγκρότημα, παρ’ όλα αυτά όμως ο μουσικός συνέχισε να συνεργάζεται μαζί τους, αλλά η ανάμειξη του στην μπάντα περιορίστηκε δραματικά. Από το 2001 και για τρία χρόνια, ο μπασίστας έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004, όταν οι Eddie και Alex, ζήτησαν απ’ τον Sammy Hagar να επιστρέψει στους VAN HALEN, εκείνος έθεσε ως όρο την παράλληλη επιστροφή του Anthony, οπότε για δύο χρόνια αποτέλεσε μέλος της σύνθεσής τους, κάνοντας μαζί τους περιοδείες, έως ότου ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του απ’ τον Wolfgang Van Halen. Συνέχισε παρέα με τον Hagar στους CHICKENFOOT , όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Είχαν προηγηθεί κάποιες εμφανίσεις του στις σόλο περιοδείες του Sammy Hagar, παίζοντας είτε ως μέλος των THE WABORITAS, είτε των LOS TRES GUSANOS. Τέλος, το 2002, ο μπασίστας υπήρξε ακόμη ιδρυτικό μέλος του supergroup, PLANET US.
 

Did you know that:

- Όταν ένας κάποιος γνωστός του έδειξε πώς να κουρδίζει σωστά το μπάσο του, άρχισε να παίζει ως αριστερόχειρας, γιατί του έβγαινε πιο φυσικά μιας και είναι αμφιδέξιος. Τελικά, ανάγκασε τον εαυτό του να παίζει με το δεξί γιατί πίστευε πως θα είχε πρόβλημα αλλιώς.

- Ο πρώτος μπασίστας που κάθισε ν’ ακούσει ήταν ο Harvey Brooks, θαύμαζε όμως επίσης τόσο τον Jack Bruce των CREAM όσο και τον John Paul Jones, των LED ZEPPELIN.

- O Anthony, διατηρεί μια προσωπική ιστοσελίδα με τίτλο “Mad Anthony Café”, όπου εμπορεύεται και κάνει πωλήσεις μια σειράς υπογεγραμμένων προϊόντων που περιλαμβάνουν, μια καυτερή μουστάρδα και καυτερές σάλτσες.

 

Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember... 17/10 [MORBID ANGEL]

17 Οκτωβρίου, 2020 - 22:30 Άγγελος Κατσούρας

ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Gateways to annihilation” – MORBID ANGEL ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΙΑ: Earache Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Jim Morris & MORBID ANGEL ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά/ Μπάσο – Steve...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 17/10 [MALEVOLENT CREATION]

17 Οκτωβρίου, 2020 - 22:15 Γιάννης Σαββίδης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Envenomed” - MALEVOLENT CREATION  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Arctic Music Group ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: MALEVOLENT CREATION ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Φωνητικά – Brett Hoffman Κιθάρες –...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 16/10 [VIRGIN STEELE]

16 Οκτωβρίου, 2020 - 09:00 Σάκης Νίκας

ΜΠΑΝΤΑ: VIRGIN STEELE ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The house of Atreus - Act II” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: T&T Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: David DeFeis ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: David DeFeis – φωνητικά...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 10/10 [SYMPHONY X]

10 Οκτωβρίου, 2020 - 20:30 Φίλιππος Φίλης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “V: The new mythology suite” – SYMPHONY X ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΙΑ: Inside Out Music ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Michael Romeo ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Michael Romeo – Κιθάρα Russell...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 10/10 [THIN LIZZY]

10 Οκτωβρίου, 2020 - 19:15 Κώστας Τσιρανίδης

ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Chinatown”- THIN LIZZY ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1980 ΕΤΑΙΡΙΑ: Vertigo ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Thin Lizzy, Kit Woolven ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά/ Μπάσο – Phil Lynott Κιθάρες – Scott Gorham...

[περισσότερα]